Drinking water at the right time
همه ما به خوبی می دانیم نوشیدن آب کافی در طول روز برای ما مزایای بسیاری دارد و این میزان آب کافی با توجه به سن، شرایط جسمانی، محل زندگی، میزان تحرک و … از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. اما آیا می توانیم در هر زمانی از روز آب موردنیاز بدنمان را تامین کنیم؟ آیا تفاوتی میان زمان های مختلف روز برای نوشیدن آب وجود دارد؟
برای تامین آب موردنیاز بدن و بهره مندی از مزایای رساندن آب کافی به بدن بهتر است در زمان های خاصی از روز آب بنوشیم. طبق تحقیقات انجام شده نوشیدن آب در زمان های مناسب روز می تواند مانع مشکلاتی چون معده درد، نفخ، خستگی، پرخوری، فشار خون بالا، یبوست و حتی حمله قلبی و مغزی شود.
8 زمان مناسب برای نوشیدن آب
1- صبح اول وقت
بهتر است روز خود را با آب شروع کنیم. نوشیدن یک یا دو لیوان آب ولرم پس از بیدار شدن، بدن و مغز را از حالت خواب بیدار کرده و به حرکت وا می دارد. علاوه بر آن، با این کار هر گونه سموم و رادیکال های آزاد که در طول شب در سیستم گردش خون بدن شما جمع شده است خارج و پاکسازی اندام های داخلی انجام می شود. بهتر است زمان بین نوشیدن آب تا صبحانه حداقل 30 دقیقه باشد تا بدن فرصت کافی برای پاکسازی، آبرسانی و انرژی دهی به سلول ها را داشته باشد. جالب است بدانید در ژاپن نوشیدن آب در صبح یکی از رسوم قدیمی است و ژاپنی ها معتقدند با این عمل سلامتی، زیبایی و طول عمرشان افزایش می یابد.
2- پیش از غذا
نوشیدن یک تا دو لیوان آب حداقل 30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی اصلی به هضم غذا کمک کرده و با مرطوب کردن پرزهای معده باعث حرکت روانتر غذا به روده می شود در نتیجه احتمال ابتلا به یبوست به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. همچنین نوشیدن آب قبل از هر وعده غذایی کالری دریافتی را کنترل می کند و باعث می شود میزان کمتری غذا بخورید زیرا آب تا حدودی معده شما را پر می کند. نوشیدن آب پیش از غذا و نه هنگام غذاخوردن روشی سالم برای کاهش وزن است و به همین دلیل توصیه می شود هنگامی که احساس گرسنگی کاذب دارید به جای غذا، آب بخورید.
3- قبل و بعد از ورزش
با ورزش کردن آب بدن شما از طریق تعریق دفع می شود بنابراین می بایست برای جلوگیری از دهیدراته شدن (بی آبی) بدن، قبل و بعد از ورزش بسته به اینکه بدن شما چه میزان آب نیاز دارد آب بنوشید. با این کار بدن شما حداکثر کارایی را خواهد داشت و می تواند به سرعت خود را بازیابی کند. البته باید در نظر داشته باشید نوشیدن بیش از حد آب در حین ورزش باعث کاهش غلظت سدیم و تخلیه الکترولیت های طبیعی می شود که خستگی بیشتری به همراه خواهد داشت.
4- پیش از استحمام
نوشیدن آب ولرم پیش از استحمام به کاهش فشار خون شما کمک کرده و دمای بدن شما را تنظیم می کند. آب ولرم با گشاد کردن رگ های خونی و کاهش سطح سدیم در بدن میزان فشار داخل رگ ها را کاهش داده و نهایتا به کاهش فشار خون کمک می کند.
5- پیش از خواب
هیدراته بودن بدن قبل از خواب تا حد زیادی خطر سکته قلبی را کاهش می دهد. بیشتر حملات قلبی در صبح رخ می دهند زیرا خون به دلیل از دست دادن آب، غلیظ تر شده و این غلظت خطرآفرین است. بنابراین بهتر است یک ساعت قبل از خواب آب بنوشید تا بتوانید کاهش مایعات حین خواب را جبران کنید. البته در نظر داشته باشید این کار برای افرادی که سنگ کلیه داشته یا مشکل قلبی دارند توصیه نمی شود.
6- زمان خستگی
خستگی یکی از نشانه های کم آبی بدن است بنابراین هنگام خستگی و خواب آلودگی می توانید با نوشیدن آب انرژی دوباره ای بگیرید. همانطور که می دانید سیگنال های خستگی از مغز ارسال می شود و از آنجایی که 75 درصد مغز انسان را آب تشکیل داده تامین آب موردنیاز می تواند در رفع خستگی موثر باشد.
7- هنگام بیماری
اگر بیمار هستید یا اطراف شما فرد بیماری وجود دارد بهتر است بیشتر از حد معمول آب بنوشید زیرا با این کار به ویروس ها و میکروب هایی که ممکن است به بدن شما وارد شده باشند اجازه ماندن نمی دهید. بنابراین با نوشیدن آب در این مواقع می توانید دوره بهبودی سریعتری داشته باشید.
8- زمان تشنگی
تشنگی نشان دهنده بی آبی در بدن است بنابراین هر زمان احساس تشنگی کردید آب بنوشید اما در مصرف آن زیاده روی نکنید. همچنین در نظر داشته باشید نوشیدن آب سرد به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود و بهتر است آب به صورت ولرم نوشیده شود.
سخن پایانی
بدن شما تعادل آب در طول روز را به صورت دقیق تنظیم می کند و آب اضافی را از طریق پوست و سیستم گوارش دفع می کند اما باید در نظر داشته باشید بدن فقط قادر به از بین بردن بخشی از آب در طول روز است. بنابراین بهتر است علاوه بر انتخاب آب مناسب و کافی، زمان بندی آن را هم در نظر بگیرید.