Drinking water during pregnancy

اگرچه تامین آب کافی برای بدن همیشه اهمیت دارد اما اهمیت این موضوع در زمان بارداری بسیار بیشتر از مواقع دیگر است. هنگام بارداری برای تشکیل مایعات آمنیوتیک، تولید خون اضافی، ساخت بافت های جدید، حمل مواد مغذی به سلول ها، تقویت سیستم هضم و گوارش و نهایتا دفع مواد زائد و سموم بدن، آب بیشتری نسبت به شرایط عادی نیاز است.

انتقال مواد مغذی از غذا به جنین

تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چگونه ویتامین ها و مواد مورد نیاز از غذایی که مصرف می کنید به جنین می رسد؟ جواب این سوال آب است. آب به شما در جذب مواد مغذی کمک کرده و ویتامین ها، مواد معدنی و هورمون ها را به سلولهای خونی منتقل می کند. این سلول های خونی غنی از مواد مغذی در نهایت به جنین منتقل می شوند. همچنین نوشیدن آب با حفظ سطح ایده آل مایعات آمنیوتیک به عملکرد کلیه جنین کمک می کند. حتما باید در نظر داشت کیفیت آبی که در این دوره مصرف می شود بسیار حائز اهمیت بوده و می بایست آب پاک و عاری از هر گونه آلودگی باشد تا موادی مانند سرب، جیوه و آرسنیک به جنین منتقل نشود.

میزان آب مورد نیاز در دوره های سه ماهه بارداری

در زمان بارداری با تغییراتی که در بدن شما رخ می دهد میزان نیاز شما به آب نیز تغییر می کند.

  • سه ماهه اول

در سه ماهه اول بارداری، بسیاری از مادران حالت تهوع شدید دارند و به سختی می توانند غذایی که خورده اند را در معده حفظ کنند. بنابراین بهتر است میزان آبی که می نوشند بیشتر از میزانی باشد که از دست می دهند.

  • سه ماهه دوم

در این دوره چون توصیه می شود مادران کالری دریافتی خود را به میزان 340 کالری در روز افزایش دهند بهتر است به ازای هر کالری مصرفی 1 تا 1.5 میلی لیتر آب مصرف شود. بنابراین در این دوره حداقل 340 میلی لیتر آب به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

  • سه ماهه سوم

در این دوره به دلیل اینکه کالری دریافتی شما می بایست مجدد به میزان 450 کالری افزایش یابد، آب بیشتری باید نوشیده شود.

نشانه های کم آبی یا دهیدراسیون در مادران

اگر هر کدام از این موارد را مشاهده کردید بهتر است آب دریافتی خود را افزایش دهید زیرا این موارد نشان دهنده کم آبی در بدن شماست:

  • تشنگی و گرسنگی

در زمان کم آبی ممکن است احساس تشنگی و گرسنگی کنید.

  • تغییر حجم ادرار

تیره شدن رنگ ادرار نشانه ای از کمبود آب در بدن است.

  • خستگی، سرگیجه و سردرد

در زمان بارداری خصوصا ماه های اول احساس خستگی وجود دارد اما کم آبی هم، خستگی، سردرد و سرگیجه را به وجود آورده یا تشدید می کند.

  • مه مغزی

مغز شما تا حد زیادی از آب تشکیل شده است و کم آبی بدن تنها به میزان 2 درصد توانایی شما در انجام کارهای شناختی را مختل می کند. به این پدیده مه مغزی گفته می شود و نشاندهنده دهیدراسیون در بدن است

مزایای نوشیدن آب کافی در زمان بارداری

هیدراته بودن بدن در زمان بارداری علاوه بر اینکه باعث جلوگیری از سردرد، سرگیجه، انقباضات شکمی، سوزش معده و حالت تهوع می شود از عفونت های ادراری، یبوست و بواسیر هم جلوگیری می کند. از طرفی آب به حل مواد زائد و سموم بدن نیز کمک می کند. همچنین توجه داشته باشید در سه ماهه سوم بارداری چون زایمان نزدیک است کمبود آب می تواند باعث انقباضات شکمی و نهایتا زایمان زودرس شود. در نهایت با نوشیدن آب، سیستم خنک کننده بدن می تواند راحت تر گرمای داخلی بدن را از طریق تعریق خارج کند. با این کار علاوه بر جلوگیری از گرمای بیش از حد بدن، ورم پا و مچ هم به حداقل می رسد زیرا سدیم اضافی از طریق تعریق دفع می گردد.

سخن پایانی

در بارداری، شما مسئولیت جنین خود را هم به عهده دارید بنابراین می بایست تا حد ممکن برای سلامت خود و کودکتان تلاش کنید. آب در این دوره اهمیت زیادی دارد زیرا بسیاری از فعالیت های بدن را تنظیم و باعث آرامش بیشتر شما و جنین می شود. دهیدراته بودن بدن در این دوران ناخوشایند و خطرناک خواهد بود پس بهتر است با نوشیدن آب کافی و سالم این دوران را به سلامت سپری کنید.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment