Water and healthy kidney

آب در عملکرد هر قسمت از بدن ضروری است زیرا اگر بدن دچار کم آبی شود سیستم های مختلف بدن ممکن است نتوانند به درستی کار کنند. کلیه یکی از اعضای بدن است که آب نقش حیاتی در عملکردش ایفا می کند و کمبود آب، بدن را مستعد ابتلا به سنگ کلیه و عفونت های دستگاه ادراری می نماید.

عفونت مجاری ادراری

اگر تا به حال عفونت ادراری را تجربه کرده باشید می دانید این نوع عفونت بسیار دردناک است. عفونت های ادراری عموما در زنان دیده می شود اما در مردان نیز یافت می شود. دلیل این امر کوتاهتر بودن مجرای ادرار در زنان است که موجب حرکت راحتتر باکتری ها به مثانه می شود. اگر عفونت ادراری درمان نشود می تواند منجر به صعود عفونت به کلیه ها و در نتیجه عفونت شدید کلیه (پیلونفریت) شود.چنین عفونتی به طور معمول نیاز به بستری در بیمارستان و دریافت سریع آنتی بیوتیک وریدی دارد.

گرچه همیشه نمی توان از عفونت ادراری جلوگیری کرد، اما نوشیدن مقدار زیادی آب می تواند به جلوگیری از عفونت های مکرر کمک کند. نوشیدن آب کافی موجب ادرار بیشتر و نتیجتا دفع باکتری های عامل عفونت می شود، از طرفی در عفونت های شدیدتر که آنتی بیوتیک تجویز می شود مصرف آب باعث حل شدن بهتر آنتی بیوتیک و اثربخشی بیشتر آن می شود. در نظر داشته باشید همیشه نمی توان از عفونت ادراری جلوگیری کرد اما نوشیدن مقدار کافی آب می تواند به جلوگیری از عفونت های مکرر و بهبود آن کمک کند.

سنگ کلیه

ستگ کلیه نیز می تواند غیر قابل تحمل و دردناک باشد و اگر تاکنون دچار آن شدید قطعا دوست ندارید بار دوم آن را تجربه کنید. بد نیست بدانید افرادی که قبلا سنگ کلیه داشته اند به احتمال 50 درصد در 10 سال آینده به یک سنگ دیگر مبتلا می شوند. اما در صورتی که آب کافی در سیستم ادراری وجود داشته باشد نمک های معدنی که باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند رقیق شده و احتمال تشکیل بلور و سنگ به شدت کاهش می یابد.

تاثیر نوشیدن آب زیاد بر کلیه ها

میزان آب موردنیاز هر نفر با توجه به شرایط فیزیکی، محیطی و فعالیت جسمانی آن فرد تعیین می شود (برای اطلاع از آب کافی موردنیاز به این مقاله مراجعه کنید). نوشیدن آب زیاد به ندرت مشکلی برای فرد به وجود می آورد اما باید توجه داشته باشید که در بعضی موارد پدیده ای به نام هیپوناترمی که به شدت خطرناک است به وجود می آید، به این معنی که سطح سدیم در خون زیر حد طبیعی قرار می گیرد. با نوشیدن آب زیاد کلیه ها نمی توانند آب اضافی را به سادگی خارج کنند بنابراین حجم سدیم یا نمک خون کاهش یافته و رقیق می شود. بدن شما برای تعادل مایعات، کنترل فشار خون، اعصاب و عضلات به سدیم نیاز دارد.

منابع:

۱- bmihealthcare.co.uk

۲- mayoclinic.org

۳- kidney.org

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment